keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Pizzaiola, helppo herkku uuden vuoden juhliin!

Pizzaiola, alkujaan italialainen pataruoka, on huikean helppo ja hyvä herkku kaikkiin illanistujaisiin. Suosittelen uudeksi vuodeksi: liha vain marinoitumaan edellisiltana tai hyvissä ajoin aamulla, loput aineet pataan ja uuniin ja maukas seurusteluruoka on valmis. Ohjeen sain ystävältäni Riikka-Marilta. Tähän pataruokaan ei montaa ainesosaa tarvita, eikä säätämistä maustamisen kanssa, suolaakaan ei tarvitse lisätä. Kyytipojaksi riittää hyvä patonki tai leipä, salaatin tai muut vihreät voi nauttia vaikkapa alkuruokana. Lihaksi voi valita myös sitkeämpiä ruhon osia, mutta silloin kypsennysaika on pidempi. Esteettisyydellään ruoka ei hurmaa, mutta maku on sitäkin parempi.
Pizzaiola, carne alla pizzaiola on traditionaalinen italialainen ruoka tiettävästi Campanian maakunnasta. Todennäköisesti nimi pizzaiola viittaa siihen että liha tarjotaan pizzan tyyliin, tomaattisoseen ja juuston kera.


Pizzaiola

1 kg ulkofilettä tai entrecote-lihaa
1 iso purkki isoja kapriksia liemineen
4-6 valkosipulinkynttä ainakin
oliiviöljyä

2 purkkia tomaattimurskaa
2 palloa mozzarellaa

tarjoiluun hyvää leipää tai patonkia

Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi uunivuokaan. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet ja kaprikset liemineen. Lorauta perään oliiviöljyä ja sekoita. Anna maustua mielellään yön yli viileässä tai useita tunteja. Lisää vuokaan 2 purkkia hyvää tomaattimurskaa sekä revi isoiksi paloiksi joukkoon 2 palloa mozzarellaa. Kypsennä vajaa tunti 200 asteisessa uunissa. Murea liha kypsyy nopeasti, sitkeämpien ruhon osien kanssa aikaa saa varata enemmän. Kannattaa testata lihapala kesken kypsennyksen. Nautitaan suoraan padasta sattumia lautaselle nostellen ja patonkia liemessä kostuttaen.



Älä anna ulkonäön hämätä. Tämä ruoka on superhyvää ja yleensä loppuu kesken.

4 kommenttia:

  1. Tätä täytyy tehdä. Kuulostaa mutkattomalta herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se on ja kuulemma hyvä dagen efter-eväs myös ;). Hyvää Uutta Vuotta Nanna!

      Poista
  2. Savolassa tehtiin tätä viime lauantain herkuksi, kaksinkertaisena annoksena, melkein kaikki meni yhdeltä istumalta, tunnetusti ollaan hyvän liharuoan ystäviä ja onhan meitä monta... Kiitos ohjeesta, jää varmasti "vakio-ohjelmistoon" = ) T:Hanne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että maistui! Kiva kuulla Hanne, että seuraatte vielä blogiani. Raikasta talven jatkoa, toivottavasti pakkaset helpottaa!

      Poista