perjantai 12. kesäkuuta 2015

Labneh

Labneh, libanonilainen valutettu jogurtti sopii dipiksi, kastikkeeksi tai leivän päälle. Mausteita, yrttejä ja öljyä lisäämällä saa aikaan huikeita makuja. Lähi-idän keittiöistä peräisin oleva valutettu jogurtti on hyvin monikäyttöinen. Labnehia päädyin tekemään, kun jääkaappiin uhkasi jäädä pari jogurttipurkkia pyörimään.
 
 
Labneh
 
1 kg turkkilaista jogurttia
1 tl suolaa
harso/caritaliina
 
Vuoraa siivilä harsolla tai caritaliinalla ja nostele jogurtti siihen valumaan. Valuta jogurttia jääkaapissa noin vuorokausi; silloin levite on valmista. 2 vuorokauden valutuksen jälkeen tahnasta voi muotoilla palloja ja säilöä öljyyn.
Labneh toimii levitteenä leivälle ja voit maustaa vaikkapa sitruunan kuorella ja yrteillä. Säilyy hyvin rasiassa, kun kaadat pinnalle kerroksen öljyä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti