sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Päärynä-minttusuklaapiirakka

Teki mieli leipoa vapaapäivän kunniaksi. Kaapista löytyi pari päärynää, päiväyksen ylittänyt murotaikina, käsintehtyä mantelimassaa, suklaalevitteen jämät, parasta jälkeen mascarpone ja jouluista minttusuklaata. Ei tarvinnut siis lähteä kauppaan ja kaapit sen kuin tyhjenevät. Joulukonvehdit piiloutuvat hyvin erilaisiin suklaaleivonnaisiin, muffinsseihin ja vaikka brownieseihin. After Eight-paketti on odotellut jo tovin hyötykäyttöä, jostain syystä se ei tehnyt jouluna kauppaansa. Kaupan murotaikina on joskus tullut ostettua hätävaraksi ja unohtunut pakastimen syövereihin. Taikina on helppo tehdä itse, vaikkapa tällä, tällä tai tällä ohjeella. Mantelimassan voi jättää poiskin, jos sitä ei satu kaapista löytymään.

Päärynä-minttusuklaapiirakka

muropohja
mantelimassaa 3-4 rkl
suklaatahnaa 3-4 rkl
1 purkki mascarponea
1 dl kermaa
2 päärynää
tomusokeria
vaniljasokeria
After Eight-suklaata
raastettua limen kuorta

Painele murotaikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle. Murustele päälle mantelimassaa ja suklaatahnaa. Notkista mascarpone kermalla, levitä vuokaan ja sirota päälle hiukan tousokeria ja vaniljasokeria. Kuori päärynät, viipaloi toinen ja asettele viipaleet vuokaan. Raasta toinen päärynä päälle ja ripottele tomusokeria. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Asettele päälle After Eight suklaat ja paista sen aikaa, että suklaa hiukan sulaa, korkeintaan 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Raasta limen kuorta pinnalle.



Mehukas päärynä ja minttusuklaa sopivat yhteen loistavasti.


1 kommentti:

  1. that is an incredible, gorgeous, basic and also genuine video clip regarding recommended. Now i'm this kind of lover of one's perform! I'd personally require a nip regarding delicacy away from any shrub virtually any evening.

    Cheap Fifa 14 Ultimate Team Coins

    VastaaPoista