lauantai 7. joulukuuta 2013

Iloinen itsenäisyys

Itsenäisyyspäivä 2013. Itsenäisyyspäiväjuhlat. Erittäin ihana ja rakas ystävä, uudet ihanat ystävät. Ympärillä läheisiä rakkaita ihmisiä. Kokkaaminen. Mikäpä sen parempaa ihmisen elämässä tällä hetkellä? Ei niin mikään!
Jokunen viikko takaperin sain mieluisan kutsun tulla juhlimaan ystävän luo itsenäisyyttä. Vielä mieluisammaksi kutsun teki vieno pyyntö laittaa juhlapöytä koreaksi. Ideat buffet-pöytään putkahtivat nopeasti ja sopivasti edeltäväksi päiväksi anottu vapaapäivä riitti hyvin kokkailuun.


Menu

Paahtopaistia, mangoinkiväärikastike

Bbq-lihapullat, bbq-kastike

Perunaveneet
- pororouhe, mustaleimaemmental, ruskistettu voi

Punajuurigorgonzolatahna

Kurpitsavuohenjuustotahna

Punajuuripäärynähomejuustosalaatti, luumuvinegretti

Mangopapusalsa

Pataleipää, saaristolaisleipää

Jouluinen semifreddo, glögisiirappi, suklaa-hedelmä-pähkinäcrumble

Suklainen viskikakku


Luumuvinegretin keksin päästäni ja siitä tulikin loistavaa! Ohjetta laitan lähiaikoina. Kurpitsavuohenjuustotahna sopi hyvin perunoiden kanssa. Punajuuri, homejuusto ja päärynä nyt vaan on niin hyvä yhdistelmä.


 Paahtopaistia ja kylmää mangoinkiväärikastiketta.


Bbq-lihapullat ja -kastike. Saaristolaisleipä saavutti suuren suosion, pataleipä ei petä koskaan.


Jouluinen semifreddo; karpaloita, piparimurua, rosmariinia ja granaattiomenasiirappia. Glögisiirappi, crumble, koristeena rosmariinia ja sitruunankuorta.


Suklainen viskikakku, kuorrutus italialaisella marengilla. Viskissä liotettuja kirsikoita ja aprikooseja. Juomavalikoima pöydässä oli laadukas; kokki saattoi saada erittäin loistokasta samppanjaakin! Pöydän antimet kehuttiin vuolaasti; tästä on hyvä jatkaa uusin ideoin!


Isäntäväki ja ihana Antti-poika olivat askarrelleet hienoimmat itsenäisyyspäiväpiparit!


Kiitos Riikka-Mari ja Kaitsu! Upeat juhlat, joihin oli ilo kokata! Ja vaikka kohta uudestaan!

Reseptejä odotellessa: hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti