torstai 2. toukokuuta 2013

Syntymäpäiväkakkuja

Sain pitkästä aikaa toimeksi annon pariin kakkuun. Kakkuja on mukava leipoa ja nyt testasin uusia oppeja moussen valmistuksessa. Liivatteen kanssa pelaaminen vaatii rohkeutta: aina olisi vara vähentää, mutta sisu menee kaulaan, jos kakku ei hyydykään? Testit jatkuvat sillä saralla...


6 munan kakkupohja, täytteenä sekä raparperilla että mansikalla maustettua valkosuklaamoussea, hiukan vähäsokerista mansikka- ja raparperihilloa. Mauttomiin ulkolaisiin mansikoihin saa makeutta ja kauniin kiillon hyytelösokerilla.




Suklaapohjaisen kakun välissä hyvin vähäsokerinen limemousse kermasta ja rahkasta sekä passionmousse. Keskimmäinen kakkupohja on pain de genees-taikinasta.



Kuorrutteen alla on mansikalla maustettu voikreemi. Kuorrutus marsipaania. Pikkuisen kimalletta.


Sivutuotteena pain de genees-pohjainen (kananmunia, marsipaania, pistaasipähkinää sisältävä kuohkea pohja) valkosuklaa-mansikka-raparperimoussekakku. Kakuista tykättiin, ja taisivat olla sopivan kokoisiakin. 
Postaukset laahaavat nyt pahan kerran jäljessä, ja monta kivaa ohjetta taitaa pölyttyä laatikkoon. Mihinkä se aika oikein katoaa, saisi viikossa olla yksi päivä lisää...

9 kommenttia:

  1. Löysin jostain ohjeen (jonka vahvisti myös Kemiaa keittiössä), että 1% nesteen määrästä olisi oikea määrä liivatetta. Tietenkin jos "neste" on jotain jämäkkää tavaraa, edes niin paljon ei tarvita. Omasta kakustani tuli ainakin tällä määrällä mukavan pehmeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna vinkistä! Asiaa mutkistaa tietysti suklaa ja kerman vaahdotusaste ja hyydytysaika :). Pidän tuon mielessä.

      Poista
  2. Mielettömän kauniita kakkuja! Pain de genees-pohjaa pitäisi muistaa itsekkin testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Pain de genees on oiva vaihtoehto keskipohjille; pehmeä, maukas ja helppo leikata.

      Poista
  3. Kauniita kakkuja! Omissa kakuissa kikkailen liivatteiden kanssa, kyllä ne silloin onnistuu mutta toisten kakkuihin en tätä uskalla soveltaa. Sen tietää mikä tuuri silloin on! ;D

    Tänään katselin kaupan edessä mansikkakojua mutta ihan ei raaskinut laittaa 7e pienestä laatikosta mansikkaa.. Vielä pitää malttaa hetki.. :)

    VastaaPoista
  4. Voi että ovat makoisen näköisiä.Kyllä sinä osaat!

    VastaaPoista
  5. Kiitos Herkkuhovi ja Eräkaksikko!

    VastaaPoista
  6. Mun tekis niin paljon mieli täytekakkua! Nää kuvat on kyllä tosi herkullisia :-)

    VastaaPoista