tiistai 30. lokakuuta 2012

Mantelinen ja mustikkainen pannari

Vaikka olenkin oikea ruokahyllyjen luuraaja ja innostun kokeilemaan kaikenlaisia uusia tuotteita, tämä oli jäänyt minulta huomaamatta. Niinpä otin mielelläni tehtävän vastaan, kun minua pyydettiin kokeilemaan Alpron Mantelijuomaa ja kehittelemään sille oma resepti.
Mantelijuoma on valmistettu paahdetuista manteleista ja on täysin kasvipohjainen. Sopii siis maitoallergikolle ja vegaanille. Ja minusta se oli hyvän makuista; jos söisin aamuisin mysliä, voisin laittaa Mantelijuomaa maidon tai jogurtin sijasta. Miettiessäni, mihin kaikkeen tätä juomaa voisi käyttää,  alkoi tehdä mieli pannaria. Ja koska kyseessä on kasviperäinen tuote, miksei samantien voisi tehdä vegaanista pannaria. Idea vaati vielä toisen reissun kauppaan: hakemaan maidotonta margariinia ja soijajogurttia. En tiedä, olisiko pannari onnistunut ilman soijajogurttia, mutta sillä päätin kuitenkin korvata kananmunan.

Tästä tulee kuusi reilua palaa, kokonaisen pellillisen saat tuplaamalla annoksen.

2.25 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
1 purkki Alpro mustikkasoijajogurttia
5 dl Alpro Mantelijuomaa
n. 3 rkl margariinia

Voitele paistoastia tai pelti margariinilla, voit käyttää myös leivinpaperia.
Sekoita taikinan ainekset ja kaada pellille. Ripottele margariininokareet päälle. Paista uunissa 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja pannari kypsä.
Nauti lämpimänä ihan sinällään tai hillonokareen kera.


Kolmatta palaa syödessä muistin, miksen tee pannaria: syön sitä ihan liikaa! Ja tämä oli oikein hyvää; rapean pinnan alla mukava mantelinmaku ja aavistus mustikkaa, eikä sitä huomannut, että kananmuna ja maito puuttuivat. Oikein hyvä tarjottava kasvissyöjä- tai allergikkoystäville, mutta kelpaa kyllä normiruokavalioisellekin!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti