sunnuntai 26. elokuuta 2012

Parvekepuutarhasta


 Tähän aikaan vuodesta summataan hyötypuutarhan anti. Kevät  oli varsin kiireinen ja omat istutukseni sain laitettua ruukkuihin vasta juhannuksena. Onneksi sateinen kesä hoiti kastelun pääsääntöisesti ja jotain satoakin saatiin, vaikkakin pääpaino on parvekkeellani ollut perinteisesti kukkaloistossa. Vaikka kesäkurpitsaa joskus koetin viljellä säkissä, tämä myskikurpitsa on kaupan hyllyltä.







Yhden kesän parvekkeellamme kukki kirsikkapuu; rajuilma karisti kukat ja syksyn tullen oksilla killui yksi kirsikka. Puukin paleltui seuraavana talvena. Puu on jäänyt, koska siihen on kiva ripustaa jouluvalot ja kesällä siihen kasvaa lehdet, tällä kertaa kahdesta ruusupavusta. Kääpiö on yhden talven betoniveistoskurssin tuotoksia.



Ruusupapu tuottaa jopa satoa! Nuutunut kaupan luomusitruunamelissa virui pari viikkoa sateessa, kunnes tökkäsin sen puun juurelle. Keskustan pölyinen ja likainen ilma vähentää innostusta yrttien ja muiden kasvatukseen varsinkin nyt, kun naapurissa on taas rakennustyömaa.

Täältä olisi vielä tulossa jutun aihetta ainakin ruokaan, näyteikkuna- ja muihin ostoksiin liittyen.
























1 kommentti:


  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp và dịch vụ chuyển phát nhanh đi hàn quốc uy tín, giá rẻ

    VastaaPoista