lauantai 12. toukokuuta 2012

Sikamainen kaalipaistos

Kesän tulon huomaa siitä, että nuoriso kaipaa makkaraa. Nyt ei kyllä grillattu, mutta iltapalaksi päätyi hallista ostettu Salsciccia Veneta . Lisäksi sieniä, varhaiskaalia ja omenaa: älyttömän hyvää! Salsiccia Veneta on miedon ihanasti maustettua sikaraakamakkaraa. Vinkki: mausteeksi pannulle sopii hyvin pari kuivahtanutta juuston kannikkaa.

180 g raakamakkaraa
100 g siitakesieniä
kolme kourallista ohueksi suikaloitua varhaiskaalia
1 omena kuutioituna
1 salottisipuli hienonnettuna
hiukan valkosipulia
loraus vermuttia (Noilly Prat ) tai omenasiideriä
suolaa, mustapippuria

Viillä makkarat auki ja kaavi sisus palleroina kuumalle pannulle, lisää hiukan pienityt puhdistetut sienet. Paistele, kunnes makkara kypsyy ja sienet saavat väriä. Lisää sipulit, kuullota. Lisää omena ja kaali ja kypsennä al dente. Mausta ja lisää reilu loraus vermuttia tai siideriä. Nauti hyvän leivän kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti