keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Karamellisoidut inkivääriperunat

Toukokuun ruokahaasteen päätähtenä on tällä kertaa inkivääri ja Pumpkin Jam-blogi. Inkivääri lukeutuu suosikkeihini ja pakkohan haasteeseen oli vastata. Uusien perunoiden sesonki on vasta aluillaan ja nämäkin ovat rantautuneet naapurista. Esikuvana on italialaisten Marsalaviinissä karamellisoidut perunat- aasialaisin vivahtein-vaikkakaan uusiin perunoihin ei upeaa ruskehtavaa karamellisoitua pintaa saa, maku korvaa puutoksen. Mukavaa tulisuutta inkivääristä; ruokahalun herättäjänä, iltapalana, grilliruoalle tai sopisivat upeasti fish and chips annokseen!

300 g uusia miniperunoita (viiriäisen munan kokoisia)
3 rkl voita
1 valkosipulin kynsi
3 rkl karkeaksi hienonnettua inkivääriä
0.5 dl Noilly Pratia (tai puolikuivaa valkoviiniä, vermuttia tms.)
3 rkl hunajaa
suolaa, mustapippuria
3 rkl tuoretta korianterisilppua

Puhdista perunat, kiehautavesi kattilassa ja keitä siinä perunoita noin 7 minuuttia, valuta ja huuhdo. Kuumenna loppu vesi pois, lisää 3 rkl voita, hienonnettu valkosipulin kynsi, hienonnettu inkivääri ja pyörittele muutama minuutti. Lisää viini ja hunaja ja kiehuta kunnes neste haihtuu. Mausta, pyörittele hetki, niin että perunat saavat väriä, lisää hienonnettu korianteri.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti