lauantai 24. maaliskuuta 2012

Mausteiset ohukaiset

Tytär hemmotteli meitä ohukaisilla. Lupauksena tulevasta kesästä annosta koristivat tuoreet mansikat ja karhunvatukat. Taisin syödä liikaa...



Ohje on Vohvelit ja ohukaiset kirjasta; piimä korvattiin turkkilaisella jogurtilla, jota laimennettiin vedellä.

41/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
2 tljauhettua inkivääriä
2 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
2 munaa
3/4 dl tummaa sokeria
21/2 dl turkkilaista jogurttia ja vettä
2 rkl siirappia
50 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä.
11/4 dl vettä

lisäksi:
tuoreita marjoja
vaniljarahkaa vaahdotettuna
vaahterasiirappia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita munat ja sokeri vatkaten. Lisää jogurtti, siirappi ja voisula sekä 11/4 dl vettä. Lisää jauhoseos ja vatkaa nopeasti tasaiseksi.

Paista pieniä ohukaisia ja tarjoile marjojen, rahkan ja vaahterasiirapin kanssa.



Tumma sokeri palaa helposti, nämä paksut ohukaiset on syytä paistaa miedolla lämmöllä. Vaikka mausteet ovatkin enemmän jouluun viittavia, tuoreiden marjojen kanssa maku oli hyvinkin keväinen, tykkäsin kovasti. Marjat olivat yllättävän hyviä ollakseen ulkolaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti