lauantai 17. maaliskuuta 2012

Banaani-taatelimuffinssit

Helppo ja nopea ohje ja takuuvarmasti kuohkeat muffinssit, kunhan banaanit ovat kypsiä. Alkuperäinen ohje on kirjasta Muffinssit ja muita pikkuleivonnaisia; banaania ei ollut tarpeeksi joten pilkoin mukaan hiukan kuivattua aprikoosia, lisäsin vaniljaa ja ohjeen smetanan korvasin päiväyksen ylittäneellä ricotta-juustolla, mutta maitokin kävisi.



Voikreemilla ja kermavaahdolla koristellut muffinssit pitää säilyttää viileässä, jolloin muffinssin rakenne tiivistyy, eikä ole niin hyvä. Koristelin nämä huoneenlämmössä säilyttämiseksi  candy melts pursotuksin ja nonparellein.

12 muffinssia

280 g vehnäjauhoja
125 g sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 kananmunaa
4 rkl sulatettua voita jäähtyneenä
60 g ricottaa, smetanaa ym.
2 rkl maitoa
1 iso kypsä banaani survottuna (n. 250 g)
(muutama kuivattu aprikoosi)
1 rkl vaniljasokeria
155 g hienonnettuja taateleita

Candy meltsiä ja nonparelleja

Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään. Pilko taatelit ja aprikoosit.

Vatkaa kananmunat, voi, ricotta ja banaani seokseksi. Lisää seos kuiva-aineisiin ja hämmennä; taikina saa jäädä kokkareiseksi. Lisää maito ja taatelit ja aprikoosit varovasti joukkoon. Täytä muffinssivuoat 2/3, paista 180 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes ovat kullanruskeita ja kypsiä.



Ehdottomasti parasta vielä hiukan lämpimänä, mutta erittäin hyvää vielä seuraavanakin päivänä. Banaanintuoksu ja maku oli lähes huumaava ja taatelinpalat antoivat kivaa kontrastia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti