maanantai 21. marraskuuta 2011

Suklaasydämet

Kulinaarimuruja-blogissa etsiskeltiin lohturuokaa mm. kaamoksen, elämänkolhujen ja sairauden varalle. Tosiasiassa henkilökohtaisesti ottaen sairaana tai kovin kolhittuna harvoin virtaa riittää kokkaukseen; mukavaa, jos silloin joku toinen passaa. Ellei passaajaa ole ja kaupan herkut eivät houkuttele, tämä herkku syntyy aika vähällä virralla. Ja ainahan tällaisilla suklaapläjäyksillä voi hemmotella rakkaitaan ihan muuten vaan.

Ohje on neljälle.


50 g tummaa suklaata
50 g voita
1 kananmuna
1.25 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl konjakkia
muutama saksanpähkinä rouheina paloina

50 g valkosuklaata
50 g voita
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl Cointreau-likööriä
muutama kuivattu taateli pilkottuna

Sulata tumma suklaa ja voi vesihauteessa, nosta liedeltä. Lisää sokeri, kananmuna, jauhot ja mausteet. Alkoholit voi jättää pois, tai kokeilla jotain muuta maustetta.

Tee samoin valkosuklaataikinalle.


Kaada voideltuihin vuokiin vuorotellen tai yhtä aikaa niin, että saat annoksesta kaksivärisen. Tikulla voi vetää kuvioita.

Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, saa jäädä keskeltä pehmeäksi, kypsemmästä kakkumaisesta pitävä malttaa muutaman lisäminuutin.





Tällä annoksella paranee paha mieli ja suklaan tarve on tyydytetty joksikin aikaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti