lauantai 5. marraskuuta 2011

Kuhavartaat

Jokin aika sitten meillä oli ilo saada vastapyydettyä kuhaa; taisi olla ihan samana päivänä kalastettua. Jotain perinteisen paistetun fileen sijasta oli mielessä, ja Jamie Oliverilta löysinkin ohjeen, johon lähes rasvaton kuha sopii mainiosti. Oli niin hyvää, että kolmelle syöjälle annos riitti juuri ja juuri.



2 isoa kuhafilettä
2-3 ciabattasämpylää
tuoretta rosmariinia
1-2 valkosipulinkynttä
hyvää oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
pekonisiivuja (10-12 kpl)
balsamiviinietikkaa

salaattia
kurkkua
päärynää

Leikkaa kuha 2.5-3 cm kuutioiksi, ohuet vatsalihat voit leikata pidemmiksi suikaleiksi ja koota vartaaseen kaksinkerroin, ripottele päälle suolaa. Leikkaa leipä samankokoisiksi kuutioiksi, jos kuori ei ole kovin kovaa, sen voi jättää. Laita kala- ja leipäpalat kulhoon. Riivi pari rosmariininoksaa ja murskaa ne ja valkosipuli morttelissa ja lisää loraus oliiviöljyä. Lisää mausteseos kala-leipäseokseen.

Laita kala- ja leipäpaloja vuorotellen varrastikkuun. Jamie pujottaa palat rosmariinin oksiin; minun ostamani olivat kovin lyhyitä, joten valitsin puutikut. Mausta vielä suolalla ja pippurilla; kala jää helposti vähäsuolaiseksi. Kääri jokaisen vartaan ympärille pekonisuikale. Näistä aineksista tuli 5 varrasta, joten 8-10 siivua riittää hyvin.  Laita vartaat uunivuokaan ja kypsennä 225-230 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pekoni on ruskistunut ja leivässä ja kalassa myös hyvä väri.


Sekoita salaatti vihreästä salaatista, kurkun ja päärynän palasista ja asettele lautaselle, pirskota hiukan oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa päälle ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti