lauantai 1. lokakuuta 2011

Thailohi- ja -kanakeitto

Tämän ohjeen olen saanut, mutta hukannut, ja koettanut muistella, kuinka se meni. Erilaisten currypastojen määrää kritisoin, varsinkin kun ainesosat niissä ovat melko samanlaiset, mutta kuulemma ne tuovat keittoon juuri sen oikean maun. Muutaman verison tehneenä alan jopa vakuuttua. Ohje on  alun perin kanalle, mutta lohi sopii hyvin; mausteinen vaihtoehto perinteiselle lohikeitolle. Tulisia tahnoja kannattaa ensin laittaa varoen ja lisätä omien mieltymysten mukaan, jos chili sopii ruokavalioon, määriä voi vaikka tuplata.

 

400-500 g lohta (ruodoton filee)
2 porkkanaa
8 pientä perunaa
1 sipuli
1-1.5 rkl currtahnaa (Rajah mild curry paste)
¼-  ½  tl Panang currytahnaa (Spice up)
¼- ½  tl red curry pastea (Santa Maria)
1 valkosipulin kynsi
3-4 cm pätkä inkivääriä
4 kaffirlimetin lehteä
1.5 kanaliemikuutiota
1 sitruunaruoho
1 l vettä
1 prk kokosmaitoa
limen mehua
(paprikajauhetta ½ tl)
tuoretta korianteria

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat sopiviksi suupaloiksi ja laita kiehuvaan kanaliemeen, samoin pilkottu sipuli. Hienonna inkivääri ja valkosipuli ja lisää joukkoon. Lisää mausteet sekä currytahnat. Keitä 35- 40 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa kuutioitu lohi sekä kookosmaito. Keitä vielä 10 minuuttia. Lisää limen meua, tarkista maku ja lisää joukkoon reilusti tuoretta korianteria. Tuore korianteri ei oikein ole ollut suosikkini, mutta tässä keitossa se antaa upean loppusilauksen, eikä maista lainkaan saippualle :). 

 

Jos käytät broileria, lisää lihakuutiot aikaisemmin. Alkuun laitoin tulisia currytahnoja varoen, mutta keitosta ei tule niin täyteläistä. Kannattaa kokeilla; oikein maukas ja lämmittävä keitto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti