sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Mansikka-kookosleivokset

Näitä leivoksia tein jo alkukesästä, kun osallistuin erääseen valmistaikinakilpailuun. Mansikka-aika on jo aikaa sitten ohi, mutta ulkolaiset mansikatkin menee. Ehkä niitä voisi marinoida hetken vaikkapa cointreau-liköörissä, jos maku on kovin karvas.

10 kpl

1 pkt (400 g) kauramurotaikinaa

kiisseli:
½ prk (200 g) kookosmaitoa
2 keltuaista
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 liivate

150 g maitosuklaata
tuoreita mansikoita

Sulata taikina ohjeen mukaan. Jaa taikina 10 osaan ja pyöritä palloiksi ja painele amerikanmuffinssivuokien pohjalle ja reunoille. Taikinan ei tarvitse ulottua ihan ylös asti. Pistele pohjat  ja painele päälle tavalliset paperiset muffinssivuoat, jotta paistuessaan taikina ei valahda pohjalle. Paista 185 asteessa (kiertoilma) 12 minuuttia. Jäähdytä ja poista päällä olevat vuoat varovasti. Painele pohjia tiiviimmiksi, kun ne ovat vielä lämpimiä.

Kuumenna kookosmaito ja sokerit kattilassa ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes seos sakenee. Nosta jäähtymään, lisää liotettu liivate.

Sulata suklaa mikrossa ja voitele tartelettien sisäpinta suklaalla pullasutia apuna käyttäen. Anna jähmettyä. Lusikoi kiisseliä leivoksen sisään, anna hyytyä vaikkapa muutama tunti jääkaapissa ja koristele mansikoilla.


Kesää muistellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti