maanantai 17. lokakuuta 2011

Kurpitsa-vuohenjuustolasagne

Vielä kurpitsasta; se ei ole hellittänyt otteestaan. Tätä menoa muutun oranssiksi . Paristakin lehdestä ja ainakin yhdestä blogista muistelen lukeneeni ohjeita kurpitsaisen lasganen tekoon. Tämän lehden ohjetta käytin raamina, mutta varsinkin mausteita ja juustoja lisäilin, ja lopputulos oli kyllä herkullinen, vaikka itse sanonkin! Lihaa ei tämän lasagnen väliin kaipaa eikä kyllä valkokastikettakaan, sen verran täyteläinen maku syntyi näistä kasviksista. Kasvissyöjä korvaa kanaliemen kasvisliemellä. Proteiinilisäksi väliin voisi kokeilla sujauttaa valutettua raejuustoa.

1 kg oranssilihaista kurpitsaa
2 porkkanaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 pientä punasipulia
1 solovalkosipuli
oliiviöljyä
murskattua korianteria
mustapippuria
rosmariinia
suolaa

tomaattikastike
2 prk tomaattisäilykettä (kokonainen tai murskattu)
1 shalottisipuli
½ l vettä
2 kanaliemikuutiota
1 tl vaniljasokeria
¼ tl jauhettua inkivääriä
¼ tl neilikkaa
mustapippuria
murskattua korianteria
valkosipulia
1 dl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 dl sinihomejuustomurua
suolaa
punaista basilikaa
timjamia

n. 250 g vuohenjuustoa
2 dl emmentalraastetta
1 dl parmesania raastettuna

lasagnelevyjä

Pilko kurpitsa kuorineen tai ilman n. 1.5 cm kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli, pilko kuoritut porkkanat ja puhdistetut paprikat kurpitsaa pienemmiksi kuutioiksi. Laita uunivuokaan, lorauta öljyä ja mausta. Kypsennä 200 asteisessa uunissa vähintäänkin puoli tuntia välillä sekoittaen. Kasvikset saavat pehmentyä kunnolla.

Lorauta kattilaan öljyä ja kuumenna, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, kuullota. Lisää joukkoon tomaattisäilyke, vesi ja kanaliemikuutiot. Keitä miedolla tulella, lisää mausteet, aurinkokuivattu tomaatti ja sinihomejuusto. Kaada joukkoon kypsennetyt kasvikset. Laita uunipannuun tilkka vettä ja pannu uuniin ja kaavi paiston tähteet kastikkeen joukkoon. Tarkista suola. Hienonna kourallinen basilikaa ja tuoretta timjamia ja lisää joukkoon.

Öljyä uunivuoka, laita pohjalle kastiketta, vuohenjuustomuruja ja peitä kerroksella lasagnelevyjä. Tee yhteensä 3-4 kerrosta vuoan koosta riippuen, päällimmäiseksi tulee vielä kerros kastiketta, vuohenjuustoa, parmesaania ja emmental-raastetta. Paista 200 asteessa 25 minuuttia.


Tykkäsin tästä tosi paljon, eikä vanilja, inkivääri ja neilikka yhdessä korianterin ja perinteisempien lasagnemausteiden kanssa olleet yhtään hassumpia. Pitäisi enemmän kokeilla erilaisia mausteyhdistelmiä.

1 kommentti:

  1. Oooh! Tää menee tänään kokeiluun! Sinihomejuuston taidan jättää pois, mutta muutoin kuulostaa ihan mielettömän herkulliselta!

    VastaaPoista