torstai 6. lokakuuta 2011

Kurpitsa-sienirisotto

Kurpitsaa on tullut nautituksi muodossa jos toisessa tänä syksynä, eikä kyllästymisen merkkejä vielä näy. Kurpitsa tuntuu muuntuvan niin suolaiseen kuin makeaan, ja hyvin passasi wokkiruokaankin. Yksi kaunokainen on onneksi vielä tanakasti pöydänkulmalla.

Kodinkuvalehdestä bongasin kyseisen ohjeen hiukan sovellettuna. 

½ l 1x 2 cm kurpitsakuutioita
½ l suppilovahveroita hienonnettuna
1 punasipuli hienonnettuna
oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
½ dl valkoviiniä
1 l kanalientä
suolaa, pippuria
cayennepippuria, muskottipähkinää
2 rkl voita
raastettua parmesaania
lehtipersiljaa

Laita sienet kuivalle pannulle ja kuumenna, kunnes neste haihtuu. Lisää oliiviöljy, kääntele sieniä muutama minuutti, lisää sipuli, kuullota hetki ja lisää kurpitsakuutiot, kääntele taas pari kolme minuuttia. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Kaada joukkoon viini, kun se on haihtunut, lisää vähitellen kuumaa kanalientä ja odota, kunnes neste haihtuu, sekoita hiljalleen. Jatka, kunnes kaikki liemi on käytetty, riisi on lähes kypsää. Älä anna kaiken nesteen haihtua, risotto saa jäädä reilusti kosteaksi. Aikaa kypsymiseen menee riisilajikkeesta riippuen noin 15-20 minuuttia. Ota pannu pois liedeltä, lisää voi ja pari kolme rkl parmesaania, sekoita ja tarjoile heti. Koristele persiljalla.


2 kommenttia:

  1. laitetaanko riisi samaan aikaan kurpitsan kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpas riisien lisääminen ohjeesta unohtunut! Kiitos huomiosta. Riisit voi hyvin laittaa ensin, pyöräyttää muutaman kerran ja lisätä sitten kurpitsat.

      Poista