sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Pitsikakkuja ristiäisiin




Parikin kakkua lähti tänään pikkuisen tytön juhliin, Toiveissa oli jotain isoäidin pitsiä, mutta ei pastelliväreissä.

Yhden viikonlopun pursottelin Sugar Veililla pitsikuvioita, jotka jäävät taipuisiksi ja muotoiltaviksi ilmatiiviisti säilytettäessä. Sopivaa valmista mallia ei ollut, joten päädyin pursottelemaan käsivaralla, pitsiliinassa saa näkyä käden jälki:).



Alla olevan paperin apuympyrät auttavat pysymään jokseenkin kartalla.



Kuvio on kuiva, kun se ei enää tartu sormiin. Leivinpaperista lrroittaminen on helpointa palettiveitsellä.



Päällys on 3/4 valkoista marsipaania ja 1/4 mustaa marsipaania, ruskeaa ja punaista pastaväriä. Sisällä mustaherukkahilloa, lime curdia ja limemoussea, kaakao- ja tavallista kakkupohjaa. Nauha on ticcino (sokeri) massaa.



Varakakussa muutoin samat ainekset, mutta limemoussen lisäksi mustaherukkamoussea. Isompi kakku n. 8-9 munan, pienempi neljän.



Pitsin kiinnitin paikoillee sivelemällä kuvion alapinnalle hiukan vettä. Pitsin leikkautuvuus on minulle vielä arvoitus, suuremmin en kuitenkaan uskaltanut kastella, ettei pitsi sulaisi. Toivottavasti kakut maistuivat.

Edit. Kuulemma kakun leikkaamisessa ei ollut ongelmia :).

Paljon onnea Maija Vilinalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti