torstai 15. syyskuuta 2011

Gluteeniton papupiirakka


Olen ottanut tavaksi tehdä gluteenittomia leivonnaisia, koska mm. työpaikalla on aina yksi tai kaksi gluteenitonta. En jaksaisi tehdä heille erikseen omia leivonnaisia, ja olisi todella noloa jättää heidät huomiotta. Maussa ei häviä, eikä usein rakenteessakaan. Lisäksi haastetta pitää olla. Tämä piirakka sai erityisesti kehuja.



150 g voita
4-5 dl Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos
½-1 dl juustoraastetta

300 g keitettyjä pilkottuja vihreitä papuja
100 g kylmäsavupororouhetta
100 g piparjuurituorejuustoa
½-1 dl sinihomejuustoa muruina
rosmariinia, mustapippuria, suolaa
3 dl smetanaa, creme fraichea  tai kermaa
3 kananmuna

Jätä n. ½ dl jauhoja syrjään ja sekoita loput jauhot ja pehmeä voi keskenään, lisää juusto. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, ripottele loput jauhot päälle, se helpottaa taikinan levittämistä.

Levitä päälle pororouhe, pavut, juustot ja mausteet. Sekoita smetana tai kerma ja kananmunat ja kaada täytteen päälle.

Paista 180 asteessa n. 45 minuuttia.

Käytin vain puoli desiä juustoraastetta, kun enempää ei ollut, suurempi määrä tekee taikinasta vähemmän murenevaa. Vastaavasti jauhojen määrää voi tuolloin hiukan vähentää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti