tiistai 2. elokuuta 2011

Täytetyt kesäkurpitsat; zucchini ripiene



Italiaviikot jatkuvat meidän keittiössä. Löysin marketista söpöjä pyöreitä kesäkurpitsoita jotka ovat juuri sopivia täytettäviksi. Ohje on mukaeltu Trattoria-kirjasta. Kinkun ja salamin voi jättää pois jos haluaa.

3 minikesäkurpitsaa tai 1/syöjä
kourallinen parmesania raastettuna
kourallinen pecorinoa raastettuna
kourallinen provolone picantea kuutioituna
kourallinen leivänmuruja
2 rkl salamia kuutioituna
2 siivua parmankinkkua
kourallinen pinjansiemeniä
suolaa, pippuria
muutama rkl säilöttyjen tomaattien mehua
oliiviöljyä
kastikkeeksi:
1 sipuli ohuina viipaleina
vajaa dl valkoviiniä
2-3 rkl voita

 

Leikkaa kesäkurpitsoille kansi ja koverra sisus; sen voi käyttää muuhun ruokaan tai vaikkapa leipoa leipään.


Sekoita täytteen aineet keskenään, lisää hiukan oliiviöljyä, mausta.


Täytä kesäkurpitsat ja laita uunivuokaan.

Kuullota sipuliviipaleita öljyssä kunnes ne pehmenevät, lisää viini ja voi, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada uunivuokaan ja kypsennä 170 asteessa n. 45 minuuttia.


Oli oikein maukasta, mutta kinkun ja salamin voisi hyvin jättää pois. Tomaattimehun voi korvata myös tomaattikuutioilla. Lautasella on friteerattua polentaa, jonka ohjeen laitan myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti