torstai 7. heinäkuuta 2011

Hellehattu pikkuiselle juhannusneidolle




Pyydettiin tekemään rotinakakku pikkuisen tytön perheelle. Retroa ja muutama äidin lempiväri, muutoin sain vapaat kädet. Hellehattuhan se näillä keleillä ensimmäiseksi tuli mieleen.



5 munan kaakaokääretorttupohjasta tuli varsin muhkea hattu. Välissä mansikkamoussea ja caipirinhamoussea rahkalla (mukailtu Rouva Veen ansiokasta ohjetta).

Mansikkamousse:

320 g viipaloituja mansikoita
2.5 dl kermaa
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
1/2 dl mansikkatomusokeria
1 prk vaniljarahkaa

Caipirinhamousse:

3 dl kermaa
1 prk lime-valkosuklaarahkaa
1 dl glukoosia
3 liivatelehteä
60 ml limemehua



Päälle sivelin voikreemin: 125 g voita, 1 tl vaniljasokeria, 3 dl mansikkatomusokeria, 1 dl tomusokeria, 1 rkl vettä ( Kinuskikissan ohjeista).



Pelasin varman päälle ja kaulin ison levyn; 1 kg marsipaania ja 250 g vaaleanpunaista sokerimassaa sekä hiukan pinkkiä pastaväriä. Suureen määrään massaa väri on toivotonta saada muokattua tasaiseksi.



Lieri jäi pienenlaiseksi, kun ei alustalle enempää mahtunut. Kakun päälle meni lopulta vain 500 g massaa. Kukat on tehty Wiltonin retrokukkamuoteilla.



Vaalenapunaisen massan jatkovärjäsin näillä; kohtuullinen lime tuli sitruunankeltaisesta ja lehdenvihreästä. Tummimpaan punaiseen käytin pinkkiä ja hivenen ruskeaa. Kaiken kaikkiaan massaa kakkuun meni n. 750 g.



Pikkuneidin tutti kulkee kätevästi lierin taitteessa. Paljon onnea Ellille perheineen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti