perjantai 29. heinäkuuta 2011

Harjoituskakku

Tulevia juhlia valmistellessa täytyy suhtautua kakkuihin hiukan enemmän tosissaan. Osan tarjottavista joudun väkisinkin pakastamaan, koska aivan juhlien alla en millään ehdi kaikkea tehdä; viimeiset hetket täytyy pyhittää viimeistelyihin. Pakkasen kestävyyttä ja uutta hyydykejauhetta (Bavarois; mm. glukoosi, muunneltu tärkkelys, liivate) testatessani väsäsin limehyydykekakun. Hyviä neuvoja sain roppakaupalla konditoria Beben Petriltä, kiitokset sinne!



Pohjana tavallinen kääretorttupohja x 2 , kostutus maidolla, päällä omenahilloa. Hyydykejauhe on sekoitettu vatkattuun kermaan (1 litra), limemehua ja lisämakua antamassa on aiemmin hillottuja klementiinejä pilkottuna.

Päällinen on sitruunalimettimehua josssa tilkka limoncellolikööriä makua parantamassa (nestettä yht. vajaa 3 dl) ja 4 liivatelehteä sekä vihreää pastaväriä. Tarkoitus oli tehdä yhtenäinen suklaakoristereunus, mutta eipä aika antanut myöten, joten nappasin varastosta vanhoja sekalaisia suklaaharjoitelmia ja sokerimassakukkia.



Kiireessä kellariin kakkua roudatessa en huomannut, että leivinpaperi jäi ikävästi pintaan kiinni, ja kakkuun tuli rumat jäljet. Hyvä, että tässä vaiheessa. Kiekurat ovat Candy Meltsiä. Maku on ihan raikas, imelähkö, kun on tottunut käyttämään tuorejuustoa ja rahkaa kerman kaverina. Tässä liivate ei kyllä peitä limen makua, vaan tulee hyvin esiin. Katsotaan vielä pakastamisen vaikutukset rakenteeseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti