lauantai 11. kesäkuuta 2011

Paras mansikkajälkiruoka

Nimen perusteena on yksinkertaisesti se, että tämä jälkiruoka on parin viime kesän ajan ollut takuuvarma suosikki. Kaiken lisäksi se on niin helppo valmistaa, eikä tarvitse mitään erikoisempia ainesosia. Paras syntyy näistä aineksista, muita en ole kokeillut enkä suosittele . Paitsi jos marengit tekee itse...

1 kg turkkilaista jogurttia (Lindahls, 10 %)
500 g mansikoita
1/2 prk ( n. 1.5 dl ) vaniljakastiketta (Vanhan ajan vanilja, Valio)
n. 30 g marenkia (Vajaa pussi Tasangon marenkeja)

Pilko mansikat. Sekoita jogurtin joukkoon osa vaniljakastikkeesta sekä mansikat. Murenna joukkoon marenki, voi jäädä isoiksikin sattumiksi. Sekoita kevyesti joukkoon vielä hiukan vaniljakastiketta, niin että se jää raitoina näkyviin.



Sokeria ei tarvitse lisätä, maku on täyteläinen ja raikas. Tähteeksi ei ole kertaakaan jäänyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti