torstai 14. huhtikuuta 2011

Macaronit manteli- ja pähkinäallergiselle

Macaronit ovat mukava juhlapöydän tarjottava. Mantelille ja yleensä pähkinöille allergisia juhlavieraita ajatellen kehittelin tällaisen reseptin, se on myös gluteeniton. Jos suklaa on kielletty, sen voi jättää pois ja lisätä esimerkiksi vaniljan makua ja värjätä taikinan pastavärillä. Samaten täytteen voi vaihtaa haluamaansa.

100 g gluteenitonta kaurajauhoa
120 g valkuaista (3 isoa)
180 g tomusokeria
20 g kaakaojauhetta
4 rkl sokeria

täyte:
1 prk (250 g) mascarponea
100 g suklaata

Siivilöi ja sekoita kaurajauhot, tomusokeri ja kaakao. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sokerin kanssa, kunnes seos on kiinteää ja pehmeää. Kääntele jauhoseos lastalla joukkoon ja sekoiteta laajoin liikkein niin kauan, että taikina on tasaista ja muodostaa paksun valuvan nauhan lastaa nostettaessa. Koekakku kannattaa tehdä; taikina on sopivaa, kun kakku alkaa hitaasti tasoittua.  Pursota pellille pieniä tasaisia kekoja. Kopauta peltiä  pari kertaa ja anna seisoa reilu puoli tuntia. Paista n. 140 asteessa (kiertoilma) uunista riippuen n. 12 minuuttia. Jos kuori hetkuu päältä painaessa, pidä vielä pari minuuttia.

Irrota jäähtyneet kuoret varovasti. Sulata suklaa (tässä käytin sekä tummaa että valkoista suklaata) mikrossa ja vatkaa mascarponen joukkoon. Laita pursotuspussiin ja täytä macaronit.


Ihan mukavan makuinen, kaakao antaa kuorille makua, kun mantelin aromi puuttuu. Sitruunan tai appelsiinin makuinen täyte olisi varmasti raikas. Katsoessani tätä kuvaa muistin, että unohdin koputella peltiä, taisi jäädä tavallista enemmän noita ilmakuplia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti