maanantai 18. huhtikuuta 2011

2 kakkua banaanista

Ylikypsiä kaikkien vieroksumia banaaneja oli roskiin menossa. Pelastin ne leivontaan, johon olivat juuri parhaimmillaan. Mm. Kinuskikissan banaanileivosohjetta vakoilin ja tein omat muutokset.

400 g voita
5 dl ruokokidesokeria
6-7 banaania
10 dl vehnäjauhoja
6 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
4 tl kanelia
200 g rahkaa tms.
3 rkl Sweet chili sauce (ginger) Santa Maria
limen tai sitruunan mehua

Voitele 2 kuivakakkuvuokaa esim. pehmeällä kookosrasvalla ja käytä jauhotukseen kookoshiutaleita.

Kuori ja muussaa banaanit perunasurvimella. Pirskota päälle limen tai sitruunan mehua ja peitä kostutetulla talouspaperilla; tämä estää tummumisen.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna kerrallaan vatkaten.

Sekoita rahka ja chilikastike; tässä käytin sitruunarahkaa, kermaviiliä (purkin pohjia) sekä 3.5 % turkkilaista jugurttia. Lisää sitten jauhoja ja rahkaseosta vuorotellen ja lopuksi sekoita joukkoon banaani.

Paista 175 asteessa (kiertoilma) n. tunti, kunnes kakut ovat tikulla koettaen kypsiä. Kumoa lautaselle jäähtymään.

 

Koristeeksi päätyi toiseen kakkuun aiemmin tehtyjä kukkia, jotain lemmikin sukua varmaankin. Mukavan banaaninen maku, sen mitä pienen palan pääsin maistamaan.

 

Toiseen kakkuun mietin koristeita, kun ei ole tullut keltaisia eikä pääsisäiskukkia tehtyä. Koristeita ei kovin paljon kannata varastoonkaan ehkä tehdä, kun rikkoutuvat niin helposti, kuten noita-akka luutineen. Keksin irrottaa siitä pään, jalat ja kädet ja pelastin myös kahvipannun.Lumihiutaleita oli pakko päästä käyttämään, vaikka talvi on jo mennyt, kun tilasin pitkän odottelun jälkeen ihanan silikonimuotin täältä.


Ilkeä noita on loitsuillaan saanut Kyöpelinvuoren tulivuoren purkautumaan. Rohkeat metsän eläimet urhean pikku possun johdolla onnistuvat pelastamaan metsän tuholta. Purkaus ehti sulattaa lumen vain ylärinteiltä. Kamppailun seurauksena noita putoaa kraateriin, joka alkaa sylkeä uumenistaan suklaamunia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti