sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Syntymäpäivä-koriste

Minulla oli ilo ja kunnia osallistua eilen ystäväni ja työkaverini 50-vuotisjuhliin. Juhlat olivat ikimuistoiset! Kiitos syntymäpäiväsankarille ja kaikille mukana olleille!

Yllätykseksi tein tällaisen koristeen. Alunperin se oli kakunkoriste, mutta kun kakut tulivat pitopalvelusta ja koristeesta tuli kookkaanpuoleinen, oli järkevintä laittaa se jalallisen kakkuvadin päälle pöytäkoristeeksi.



Tällaista kookkaampaa koristetta tein ensimmäistä kertaa. Korkeutta on 13 cm. Käytin sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Toisaalta massa halkeilee, toisaalta venyy. Ei ollut kyllä helppoa. Huomasin sittemmin, että massoissa on eroa! Tiimarista ostetut sokerimassat ovat kuivia ja murenevia, vaikka niitä koettaisi elvyttää glyserolilla, ja käytin kookosrasvaakin apuna. Foliopakkauksessa oleva Dr Oetker sittemmin osoittautui ihanan elastiseksi ja helposti muotoiltavaksi, että tuollaisia pikkuruusuja oli helppo tehdä ilman marsipaanin lisäämistä. Odotan innolla, että pääsen korkkaamaan Cakefix`ltä tilaamiani massoja!



Sankari toivoi, että kukkatervehdyksiä vältettäisiin. Kovasti kukista ja varsinkin ruusuista pitävänä halusin kuitenkin kukkia. Koristeessa on yhteensä 50 eriväristä ruusua.



Juuri tuon halkeiluongelman takia jouduin kohentamaan hahmoa. Uudesta massasta oli helppo kaulita ohut hartiahuivi, ja samasta massasta tein mekon reunuksen. Hiuksissa on helmiäispulveria. Ruusujen vihreät lehdet on tehty silikonimuotilla. Helminauha, kuten myös rannekoru ja korvikset ovat nonparelleja. Yksi helmi on näköjään vähän valahtanut.



Ja vielä viimeinen suunta. Mekon helmaa tuunasin myös pienillä massapaloilla.Täplä-niminen beagle on hyvin kiintynyt emäntäänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti