tiistai 22. maaliskuuta 2011

Keväiset muffinssit

Puusepän kakun kerma-arvio meni pieleen, ja pursotuspussillinen kaksiväristä kermavaahtoa jäi tähteeksi. Eihän sitä raski heittää menemään, joten piti tehdä muffinsseja, aineksista mitä kaapista löytyi.

100 g karkeahkoa pähkinä- ja mantelijauhetta (macaron-askartelun jäämiä)
215 g vaalea Semper jauhoseos (gluteeniton)
1 rkl leivinjauhetta
170 g intiaanisokeria (tai fariinisokeria tms.)
125 g pehmeää voita
1,8 dl maitoa
1 kananmuna, 3 keltuaista (tai 2 kananmunaa)
1 päärynä
reilu puoli pussia Tutti frutti crushia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota pehmeä voi, lisää munat vatkaten ja vähitellen jauhoseos yhdessä maidon kanssa. Lopuksi pilkottu kypsä päärynä ja tutti frutti crush.
Jaa amerikan muffinssivuokiin ja paista 180 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Koristele.

Jouluksi hankittu suklaatransferi lahjapaketeilla jäi tuolloin käyttämättä. Nyt on varmaan korkea aika käyttää se. Näihin tein valkosuklaalla siveltyjä sydämiä. Intiaanisokeri yhdessä päärynän ja tutti frutin kanssa antoivat aika jännän banaanimaisen maun. Rakenne oli sopivan kostea. Näistä pääsivät osalliseksi kakun tilaajan lisäksi  työkaverit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti