sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Miehiset syntymäpäiväkakut




Tässä taannoin minua pyydettiin tekemään syntymäpäiväkakut pyöreitä vuosia täyttävälle miehelle. Koristeet oli helppo ideoida harrastusten mukaan: metsästys ja metsänhoito. Alunperin toiseen koristeeseen oli tarkoitus tehdä traktori tai mönkijä, mutta ajanpuutteen vuoksi jäi tekemättä, eikä lopulta olisi oikein mahtunutkaan. Alustan halkaisija on molemmissa koristeissa 10 cm ja koriste korkeimmillaan 3 cm. Koristeen alle laitoin leivinpaperin; kerma alkaa äkkiä sulattaa sokerimassaa ja koristeet sai näin ehyenä talteen.



Toisen kakun täytteenä on mousse lakoista, tuorejuustosta, rahkasta ja kermavaahdosta, toisessa on vastaava mansikoista. Molemmissa on myös nougatmoussea ja lemon curdia.



Nuotio, reppu, nokipannu ja muu rekvisiitta kaikki sokerimassaa ja marsipaania. Makkaratikku spagettia.



Uskollinen, jo edesmennyt saksanseisoja kulki aina mukana. Metsätöissä ollessa se yleensä makasi nuotiopaikalla tai repun vieressä. Metsurin kypärä, moottorisaha ja kirves on jäänyt; olisiko työmies ajamassa puita? Siniset pötköt kuvaavat Lidl´n kivennäisvesipulloja; niitä on aina työpaikalla. Puun takana lymyää kaksi riekkoa. Tokipahan koira ne vainuaisi, mutta piti saada ne samaan kuvaelmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti