lauantai 5. helmikuuta 2011

Lihaa, nuudeleita ja kasviksia




Sokkokokki-ohjelmassa kuulemma tehtiin jotain tännepäin. En katsonut ohjelmaa, mutta toiveena oli, että nuudelia ja sen päälle leikataan pihvistä suikaleita. Tähän käy myös possu tai broileri. Pakastimessa sattui olemaan sopivankokoinen pala naudan sisäfilettä. Porkkanasuikaleet ja sokeriherneet kävisivät myös hyvin. Tästä annoksesta riittää hyvin neljälle.

350-400 g pihvilihaa
250 g paketti riisinuudeleita
rasia siitakesieniä
rasia vihreitä papuja
15 cm pätkä kiinankaalia
10 cm pätkä purjoa

kastike:
1/3 osterikastiketta
1/3 soijaa
1/3 sweet chili sauce, ginger (santa maria)
2 rkl sokeria
vettä
1 tl maizenaa tms saostukseen

Leikkaa liha paksuiksi pihveiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Liha saa lämmetä pöydällä.vähintäänkin tunnin. Laita riisnuudelit kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä päälle, sekoittele niin että pysyvät irtonaisina. Muutaman minuutin jälkeen huuhtele lävikössä hyvin. Valuta ja laita takaisin kulhoon.

Pilko sienet, purjo ja kiinankaali. Katkaise pavuista kannat ja leikkaa 4 osaan. Kiehauta papuja muutama minuutti ja valuta. Kääntele sieniä hetki kuumalla pannulla, kunnes kosteus haihtuu. Lisää öljyä tai muuta paistorasvaa. Kypsennä ja lisää joukkoon pavut. Jätä odottamaan.

Valmista kastike: mittaa ainekset kattilaan (reilu puoli dl kutakin riittää hyvin neljälle). Lisää vettä niin että kastikkeen määrä tuplaantuu. Sekoita 1 tl maizenaa tai arrowjuurijauhetta tilkkaan vettä ja lisää hämmentäen, kiehauta, kunnes saostuu.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi, lisää paistorasva (öljy+ voi) ja paista pihvejä muutama minuutti puoleltaan ja anna hetki levätä. Liha saa jäädä sisältä punaiseksi.

Kypsennä nyt kiinankaali ja purjo tilkassa öljyä ja lisää joukkoon sienet ja pavut. Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmmitä nuudelit mikrossa. Leikkaa pihvit suikaleiksi. Kokoa annos lautasille: alimmaiseksi kasviksia, pyöräytä päälle nuudelit, sitten lihasuikaleet ja valuta päälle kastiketta.

Inkiväärinmakuinen makea chilikastike on mieto, tulisempia kannattaa laittaa varoen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti