keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Kana-kookoskeitto




Pikaista ruokaohjetta etsiskellessä  löytyi tällainen. Todella nopea ja maistuva keitto, enpä juuri sitä muutellut. Ehkäpä valkosipulia voisi kypsentää pidempään ja laittaa jotain muitakin kasviksia. Alkuperäiseen ohjeeseen pyynnöstä lisättiin lasinuudelia, ja hiukan saostin lientä, tykätään, että keitossa saa olla hiukkasen paksuutta. Kanaa voisi marinoida ennen keittämistä, olisi maukkaampaa.

Kaffirlimetinlehtiä  (kuivattuja) ja tuoretta sitruunaruohoa löytyy hyvinvarustelluista lähikaupoistakin. Voinee korvata sitruunan/limetin kuorella.

3 broilein rintafilettä (maustamatonta)
pätkä inkivääriä (5 cm)
kolmannes valkosipulia (kynnetön)
2 pientä shalottisipulia
1 sitruunaruoho
(chiliä)
3 kaffirlimetinlehteä
4-5 dl kanallientä
1 prk kookosmaitoa (luomu)
4 rkl kalakastiketta
1 rkl palmusokeria
kourallinen lasinuudelia
tilkka limetinmehua
makeaa chilikastiketta

Kuutioi liha, kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi lastuiksi, samoin valkospuli. Hienonna sipulit, viipaloi sitruunaruoho.
Kiehauta vesi vedenkeittimessä, laita kattilaan liemikuution (Fond du chef) kanssa. Lisää lihat ja muut ainekset. Anna kiehua viitisen minuuttia. Kuori vaahto pinnata, liemestä tulee kirkkaampi. Lisää kookosmaito ja kiehauta, tarkista maku.  Suurustin teelusikallisella arrowjuurijauhetta sekoitettuna tilkkaan vettä. Lisää nuudelit. Lisää tarvittaessa loraus limettimehua.
Sitruunaruohoa ja kaffirlimetinlehtiä ei syödä, ne voi siivilöidä halutessa poiskin. Antavat  ihanan sitruunaista makua. Palmusokerissa on mielestäni mukava aromi, mutta jos sitä ei ole saatavilla, muukin sokeri käy. Kaikki eivät pidä chilin tulisuudesta, joten halukkaat voivat syödessä lisätä vaikkapa makeaa chilikastiketta, se ryhdistää makua. Nuudelit olivat hiukan hankalia syödä; kannattaa pilkkoa lyhyemmiksi. Jälkikasvu tykkäsi kovasti. Ehdottomasti teen toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti