perjantai 18. helmikuuta 2011

Chorizo-papukeitto




Etiketti-lehdessä 1/2011 on mukavia keitto-ohjeita. Chorizo-kikhernekeitto höystettynä mozzarellalla vaikutti kiinnostavalta, varsinkin, kun jääkaapissa oli aiemmin hankittua chorizo- raakamakkaraa (Palcarsa). Kikherneet korvasin tölkillä valkoisia papuja tomaattiliemessä ja lisäsin joukkoon vielä yhden rapeakuorisen kaurasämpylän.

1 keskikokoinen sipuli
1-2 valkosipulinkynntä
2 (200 g) porkkanaa
1 (200 g) palsternakkaa
4 chorizoa (250g), raakamakkara
tilkka oliiviöljyä paistamiseen
n. 8-9 dl vettä
1 kanaliemikuutio (Fond du Chef)
(ripaus chilijauhetta tms.)
½ tl kanelia
mustapippuria, ripaus cayennepippuria
1 tlk kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
1 tlk valkoisia papuja tomaattiliemessä
1 pkt (125 g) mozzarellaa
1 rapeakuorinen sämpylä
tuoretta timjamia

1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuelti. Kuori ja kuutioi porkkana ja palsternakka pieniksi kuutioiksi. Kuutioi makkara.

Ruskista makkaraa tilkassa öljyä, kasvikset voi kuullottaa toisessa kattilassa. Lisää vesi, liemikuutio, tomaatit ja mausteet.

2. Keitä 20-30 minuuttia, keitosta tulee täyteläisempi kasvisten pehmetessä kunnolla. Halkaise sämpylä ja murusta sisus keiton joukkoon. Leikkaa kuori kuutioiksi  ja kuutioi mozzarella.

Lisää makkara ja pavut liemineen ja kiehauta. Tarkista maku, suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä, makkara on aika suolaista. Keitto saa olla paksua, mutta tarvittaessa lisää vettä.

 3.  Annostele keitto lautasille ja ripottele päälle mozzarellaa ja leipäkuutioita. Koristele. Oli muuten yllättävän hyvää; makkara ei ollut tulista, vaan sopivan mausteista ja keitto täyteläistä. Leipä sakeutti sopivasti. Mozzarellan asemesta voisi laittaa nokareen smetanaa.  Tämä keitto lämmittää mukavasti pakkaspäivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti